14 Juli: Twilight Sandviken

Välkomna till Hotell Hedåsen för en helkväll med konserter, dansuppvisningar och (om vädret tillåter) eldshow! Denna kväll är det FRI ENTRÈ!

När: Fredag 14 juli
Start: 20.00
Plats: Hotell Hedåsen, Sandviken
Entré: FRI ENTRÈ !
18 år (eller målsmans sällskap)

Medverkande/program:

SVEN FREDRIK
Slagverkaren Sven Fredrik solodebuterade i Oktober 2021 med fantasifull instrumentalmusik i gränslandet mellan electronica och psychavant garde. Med trummor som huvudinstrument tas inspiration från lokalscenens blomstrande electronicasfär, naturen och rymden. Det målas upp ljudvärldar med stora penslar och små detaljer. Sven Fredrik har sedan millennieskiftet varit aktiv i Indierocksammanhang och turnerat flitigt i både Europa och Nordamerika.

Det självbetitlade debutalbumet släpptes digitalt och på kassett genom Lamour Records. På Local Heroes galan i Mars 2022 fick Sven Fredrik pris i kategorin ”Årets solo”med motiveringen: ”En av årets mer unika lyssningsupplevelser från Gästrikland”

EILA
Likt en porlande bäck sköljer Eilas musik över en, men lämnar plats för reflektion. Eila är en sångerska driven av kontraster. På samma sätt som hon inspireras av lugnet av porlande vatten och kaoset i en livskris så besitter hon förmågan att sömlöst växla mellan det sköra och det kraftfulla. I hennes musik finns plats för alla sidor och hon sätter ord på det komplexa med att vara människa.

Eila har bland annat deltagit i coachingprojektet Systrarna för unga kvinnliga musiker och tävlingen Imagine, där hon vann regionfinalen för Gävleborg. Det senaste läsåret har hon gått singer-songwriterlinjen på Bollnäs folkhögskola. Nu är hon sugen på nya äventyr och att utforska fler delar av sin kreativitet.

ELDSHOW
Delar av eldkonstnärskollektivet EMP bjuder på en magisk eldshow under kvällen.
(OBS: om vädret tillåter)

ASKA
Aska har varit aktiv inom Dark Fusion i mer än tio år och är baserad i Stockholm. Hon är en dansare med stark närvaro som fäster stor vikt vid musikalisk tolkning i sina framträdanden. Aska strävar efter dynamik och variation och arbetar därför ofta med improvisation som redskap.

ENTROPY
Dans och burlesk möjliggjorde en mer positiv relation med sin kropp och
hon använder den fullt ut! Även det splittrade och kaotiska sinnet som
ibland gör livet onödigt komplicerat. I konsten har det blommat ut i
kreativitet och hon har blivit Entropy. Att utforska den mörka sidan
genom rörelse är hennes livslånga äventyr och du är inbjuden att
vara med och dela det.

Arrangemanget presenteras av AlternativaCultura i samarbete med Best Western Hotell Hedåsen, med stöd från Kulturrådet.